Selko-e
3. Sähköpostilista

Yhteystiedot

Toiminta

Kurssit ja koulutus

Oppaat ja
ohjeet


Linkit

Keskustelu

Selko-e-projekti
Pinninkatu 51
33100 TAMPERE

Lähetä sähköpostia

Anna palautetta!
3. Sähköpostilista

Postituslista toimii kuten tavallinen sähköpostiosoite. Lähetät sähköpostilla viestin ja se päätyy vastaanottajalle. Sähköpostilistassa vastaanottajia on vain monta saman osoitteen takana.

Sähköpostilistan hyöty perustuu siihen, että käyttäjien ei tarvitse pitää yllä kaikkien listalla mukana olevien sähköpostiosoitteita, vaan sähköpostiosoitteista huolehtiminen siirretään listan ylläpitäjälle. Mikäli postituslistalla oleva ihminen haluaa erota postituslistasta tai muuttaa sähköpostiosoitettaan, hän ilmoittaa ylläpitäjälle. Muiden käyttäjien ei näin ollen tarvitse tietää eikä päivittää muuttuneita tietoja.

Ylläpito on välttämätöntä
Jotta sähköpostilista toimisi järkevästi, sitä täytyy ylläpitää. Ylläpitäjä ei ole vastuussa pelkästään sähköpostiosoitteista, vaan myös mahdollisesta häiriköinnistä postituslistalla (esimerkiksi jatkuvat virussähköpostit). Sähköpostilistaan liittyminen voidaan toteuttaa joko automaattisesti tai ylläpitäjän hyväksynnän kautta. Automatiikka vähentää työtä ja viiveitä, mutta lisää mahdollisuuksia väärinkäytöksiin (esim. ei-toivottuihin mainoksiin).

Sähköpostilistan voi perustaa esimerkiksi oman Internet-liittymänsä yhteyteen tai erilliseen ilmaiseen postituslistapalveluun.

Ilmaisia postituslistoja:
groups.yahoo.com
groups.google.com